Hypotheek voor ZZP’er

Wanneer je als zzp’er een woonhuis of bedrijfsruimte wilt kopen, vergt de financiering daarvan extra aandacht. Hoe krijg je als zzp’er een hypotheek? Met welke eisen en mogelijkheden moet je rekening houden? En wat komt er allemaal bij kijken als je als zzp’er een hypotheek hebt? York Administraties helpt je graag bij het aanvragen van de hypotheek.

Hypotheek voor ondernemers is maatwerk

Ben je nog geen drie jaar ondernemer? Dan kan het toch mogelijk zijn dat je wel een hypotheek krijgt.

Natuurlijk zal ieder geval individueel worden bekeken. De ene ondernemer is de andere niet. En dat geldt ook voor de banken. Niet iedere bank zit op Zelfstandig Ondernemers te wachten. Ze vinden het risico te groot of hebben gewoon onvoldoende kennis. Of je behoort als zelfstandige niet tot de doelgroep. Hierbij kunnen wij je van advies dienen. Onze jarenlange ervaring kan je helpen de kortste route naar de juiste informatie te vinden.

Woonlastenverzekering voor de ZZP’er

Banken zien een risico omdat de ondernemer geen vast inkomen heeft. Hier kun je een woonlastenverzekering voor afsluiten. Daarmee kun je bij inkomensverlies door arbeidsongeschiktheid (of werkloosheid) je hypotheek blijven betalen. En dat kan precies het zetje zijn dat de bank nodig heeft om je te willen als klant. Een woonlasten verzekering is een betrouwbare oplossing voor een onverwacht probleem.

Ook voor ondernemers is een NHG mogelijk

Wat veel ondernemers niet weten is dat de Nationale Hypotheek Garantie ook voor sommigen van hen bereikbaar is. En dat maakt het afsluiten van de hypotheek een stuk aantrekkelijker. De financiering is dan voor een groot gedeelte gewaarborgd. Neem het zekere voor het onzekere en laat je goed informeren.

Meer weten?

Inventariseer onderstaande punten alvast:

De jaarcijfers van de afgelopen drie kalenderjaren
Een overzicht van de maandlasten
Hoe lang ben je werkzaam als zzp’er?
Voer je als ondernemer werkzaamheden uit die je eerder in loondienst uitvoerde?
Hoe gaat het met de branche waarin je werkt?
Heb je een goede prognose met voldoende opdrachten?
Kun je eventueel weer in loondienst aan de slag?
Financiële gegevens van je partner (indien van toepassing)

Niet elke bank zit te wachten op ondernemers, wij weten welke bank je wel accepteert. Als je nog geen drie jaar ondernemer bent, kunnen wij je toch helpen met je hypotheek. Ook helpt York Administraties je met fiscale aspecten als je een huis koopt. Koop je bijvoorbeeld een huis en wil je een kantoor aan huis als zzp’er, dan zou het aantrekkelijk kunnen zijn om een apart toilet en voordeur voor je kantoorruimte te realiseren.

Advies over een hypotheek?

Heb jij een huis op het oog en wil je weten of je een hypotheek kunt krijgen, neem dan contact op met York Administraties.

Bel mij terug

Klik onderstaand op "bel mij terug" en laat uw naam en telefoonnummer achter. Wij zullen vervolgens zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Aan het woord

“York Administraties verzorgt voor ons, een klein bureau, al jaren tot volle tevredenheid de administratie. Wij hebben York Administraties leren kennen als een professionele adviseur die meedenkt met de klant, zeker ook als dit kleine zelfstandigen betreft.”