Mini One Stop Shop-regeling

Mini One Stop Shop-regeling

Vanaf 1 januari zijn de btw-regels voor telecommunicatie-, omroep- en elektronische diensten veranderd. Deze digitale diensten die u levert aan particulieren worden dan belast in het land waar de particulier woont. Om te voorkomen dat u zich in elke EU-lidstaat waar u digitale diensten levert, moet registreren, is de mini One Stop Shop-regeling (MOSS) ingevoerd. Hiermee kunt u de btw over de geleverde diensten aan particulieren aangeven via 1 lidstaat van de EU. Hierdoor mag u, onder voorwaarden, in Nederland aangifte doen voor de belasting die u in andere EU-lidstaten verschuldigd bent.

U bent niet verplicht om gebruik te maken van de MOSS-regeling. Wanneer u hier geen gebruik van maakt, dan moet u in elke lidstaat van levering afzonderlijk btw-aangifte doen.

Hoe werkt de MOSS-regeling

U verzendt via het beveiligde gedeelte van de website van de Belastingdienst uw btw-melding (btw-aangifte). De Belastingdienst stuurt deze btw-melding vervolgens door naar de desbetreffende lidstaten via een beveiligd communicatienetwerk. Zodra de Belastingdienst de melding en de betaling hebben doorgestuurd naar de betreffende lidstaten, nemen zij de behandeling van de btw-melding van onze Belastingdienst over.

Hoe registreren

Wilt u zich registreren voor de EU-regeling in Nederland? Dan moet u zich aanmelden via de website van de Belastingdienst.

Meer informatie?

Op de website van de Belastingdienst kunt u alle infirmatie terugvinden omtrent de MOSS-regeling. Ook kunt u de gratis gids over de MOSS downloaden die is uitgegeven door de Europese Commissie.

Bel mij terug

Klik onderstaand op "bel mij terug" en laat uw naam en telefoonnummer achter. Wij zullen vervolgens zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Aan het woord

“York Administraties verzorgt voor ons, een klein bureau, al jaren tot volle tevredenheid de administratie. Wij hebben York Administraties leren kennen als een professionele adviseur die meedenkt met de klant, zeker ook als dit kleine zelfstandigen betreft.”

Copyright © York Administraties B.V. Websiteontwikkeling en ontwerp door ICTOriginal.